" Nyår 08/09 i.. just det.. ammarnäs "

NU ska jag försöka sammanfatta våran "lugna" nyår med en inte allt för lång text.. om det går...(vilket det inte gjorde)

Det började med att Jag, Tobbe, Sussi, Jonas, Matte, Alex, Kim och Tobbe kom upp till Gautosjö på måndagskvällen.
Frid och fröjd än så länge. Men friden skulle inte vara långvarig :P
Tisdagmorgon kliver vi upp och kollar vädret: Blåser en hel del på fjället (men dock inte så farligt tycker vi)
Så vi beger oss på våra 5 skotrar till inget mindre än 5 mils-skoterresa-långt-bort - AMMARNÄS!
Det går ungefär 20 km/h på kalfjället eftersom snödjupet nästan ligger på minus (!!) och blåsten ökar, och ökar, och ökar...
Stannar nån gång sådär för att hitta igen ledmarkeringarna och kör så nära varandra så man ser var de andra tar vägen.

2 - 2½ timma senare kanske (?) möter vi upp med Johan å Libbe och gänget några km från ammarnäs. Här bestämmer sig dock Matte, Alex, Tobbe och Kim för att INTE fullfölja resan utan vända tillbaka hemåt.
Jag, Jonas, Tobbe och Sussi fortsätter till ammarnäs och allt är frid och fröjd igen...
...Tills Hem-fararna ringer och berättar: Alex hade fått soppatorsk mitt uppe på fjället, Matte som farit för att hämta soppa hade kört fel så Tobbe G och Johan sticker ut på räddningsuppdrag samtidigt som vi får nys om orkanvarning på fjället!!
Vi andra i Ammarnäs väntar... och väntar... och väntar... får inte tag på nån av dom. Det börjar blåsa mer... och mer...och mer...det blir mörkare och mörkare... några gör sig redo för ytterligare en räddningsaktion...

Men Tillslut kommer de alla tillbaka oskadda (men dock VÄLDIGT frusna, hungriga och less) och vi installeras som de upphittade hemlösa utsvultna stackare vi var i en husvagn och i en lägenhet.
8 stycken inneboende fick våra kära "hyresvärdar" men dom klagade inte - nej vi blev mottagna med öppna armar och vi står i evig tacksamhet till dom!
Varm glögg gjorde susen och vi blev varma både i kroppen och i knoppen sen festades det hela natten lång....


Jaja nyårsafton har kommit och som vi anat gick det INTE köra skoter hem pga stormen uppe på fjället... Nyårfirande i ammarnäs var alltså det enda alternativet!

MEN iaf så hade vi ju kvar Joel, Emelie och Sanna nu som då skulle köra bil upp till Gautosjö tisdag kväll. De får veta att vi är i ammarnäs och ska köra bil dit - kör fel och tvingas övernatta i Gautosjö en natt för att dagen efter komma med mat och kläder till ammarnäs vilket bli - 30 mils omväg..... men vad har hänt då? jo det har stormat så mycket att flera träd har fallit över telefonlinjen så vi kan inte nå varandra utan de tvingas först köra till laisvall för att få mottagning (4 mil) och höra vad vi vill att dom ska ta med, sedan köra tillbaka (4 mil) för att packa innan de kunde bege sig till oss....


Efter ett x antal timmars kortspel och lathet anländer gauto-folket och alla får duscha och byta kläder och äta och må gott. Sedan firas nyårsafton som skulle visa sig bli en KANONKVÄLL! :)
Klockan 4 somnar vi i husvagnen efter mycket tjo och flöjt...


DOCK skulle inte sömnen bli långvarig för mig då jonas låg bredvid mig och snarkade som... jaa alltså de vette fan hur jag ska förklara, det går inte förklara!! kl 8 vaknade jag av ett ÖNONBEDÖVANDE ljud och det gick absolut inte att somna om och de som hört inspelningen förstår varför... herrejävlar säger jag bara!
Så jag flydde ner till lägenhetsfolket där de sov 13 pers i en 2a !! mysigt såg dom ut att ha det ;P

Jaja men denna dag väntar då hemresan... tobbe och sussi skulle köra skoter tillbaka var det sagt. resten skulle åka bil och ta skotrar på släp till gauto igen (30 mil) men då får vi chocknyheten: Tobbe, Libbe och Ronny ligger i magsjuka och feber!!
NEEEEJ dom kan alltså inte köra skoter, då är vi 11 pers i 2 bilar som rymmer MAX 4 pers/st pga all packning....
waah så vi skickar hem sanna och emelie till skellefteå med jenny, josse och anders.
Tobbe sussi och jonas får åka med sjukbilen oxå dom hem till skellefteå...

men då till nästa problem. (det tog verkligen aldrig slut) tobbes lägenhetsnyckel och börs ligger i gautosjö. Emelies skoter är såld och ska levereras lördag - och står i gautosjö. Nyckeln har matte i sin jacka. Tobbes bil står i gautosjö med världens största släp som jag som skulle köra tobbes bil hem helst ville undvika att köra med...
Så mamma och pappa gustafsson (som så TUR nog är kvar uppe i gauto och ska hem samma dag) tjuvkopplar emelies skoter och lastar den på släpet, kör tobbes bil hem (jag kör deras) och lämnar tillbaka emelies skoter. - TACK till dom oxå!

resten av gänget åker till gautosjö
... (6 av 11 st) och gör absolut INGENTING för att hämta andan och sen idag kunna köra hem till skellefteå....

snacka om att denna nyår varit allt mer är den lugna vi hade tänkt oss!! men OJ så kul vi har haft! Träffat grymt trevliga människor och stämningen har varit på topp ! :) tack och åter tack! :)


nu är jag glad över att få komma hem och sova alldeles ensam utan nån som snarkar ihjäl mig (tobbe a snarkade som en sårad inatt han oxå!!)


BILDER FRÅN RESAN KOMMER INOM KORT :)

p o k

Kommentarer
Postat av: Carrie

Jag kan inte låta bli: HAHAHA. Herrejävlar vilket kaos:P

2009-01-03 @ 18:41:01
URL: http://carriesu.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0